"
  • 1066 Budapest, Jókai utca 6. Corner Six irodaház

Samsung Okoseszköz Konzultáció

Okoseszköz konzultáció a Geomedicalnál

A mai okostelefonok és okosórák nagyon elterjedtek, azonban képességeitket alulértékelik a mindennapi klinikai gyakorlatban. Az új Samsung okosórák számos jóléti funkcióval vannak felszerelve, melyek segítenek elérni a jobb sport teljesítményeket. Tudta, hogy ezek az adatok hasznosak lehetnek egészégügyi vizsgálatok esetén is?

Klinikánkon egyedülállóan és kiemelten foglalkozunk okoseszköz konzultációval, ismerje meg, mely funkciók hogyan segíthetik és támogathatják mindennapi jólétét és egészségi állapotát!

watch 4 pulzusmérés

Pulzusmérés

Az okosórák képesek a túl alacsony ( tartósan 60 ütés/min nyugalomban), vagy túl magas (tartósan 100 ütés/min nyugalomban) pulzus mérésére és kiszűrésére. Fontos hangsúlyozni, hogy ez egyfajta intő jel, mely felhívja a figyelmet, hogy orvoshoz, specialistához érdemes fordulni! A szívritmuszavarok közül egyértelműen a pitvarfibrilláció (Afib)  az, melynek kiszűrésében, azonosításában segítségre lehet.

A legújabb eredmények azt igazolják, hogy a hordható okoseszközök, különösen az okosórák meglehetősen hatékonyak és új módszert jelentenek a csendes  pitvarfibrilláció szűrésében az általános populációban. Ezáltal csökkentik a vele kapcsolatos megbetegedéseket, a szövődmények kialakulását és halálozást

Vérnyomásmérés

A rendszeres vérnyomásmérés elengedhetetlen a szív- és érrendszeri betegségek diagnosztizálásához és kezeléséhez. Jelenleg az elfogadott, orvosi validált vérnyomásmérés mandzsetta alapú módszerekkel történik, amelyek azonban sokszor nem elérhetőek.

Az okosórákba beépített szenzorral megvalósuló vérnyomásmérés – természetesen késöbbi orvosi validálás mellett-  a nap 24 órájában képes adatokat szolgáltatni, beleértve az éjszakai mérést is. A folyamatos mérés eredménye pontosabb lehet a jövőben bekövetkező szív- és érrendszeri események szempontjából. Az okosórába épített vérnyomásmérő folyamatos, kényelmes és könnyen használható eredményt nyújt, és nem igényel a felhasználótól beavatkozást. 

samsung watch 4 vérnyomásmérés
samsung watch 4 véroxigén szaturáció

Véroxigén szaturáció

A vér oxigénszintjének mérése során információt nyerhetünk vérünk oxigén telítettségi állapotáról, vagy más néven az oxigén szaturációról. Egészséges emberekben ez az érték normálisan 96 százalék feletti, míg a dohányosok, illetve krónikus tüdő- és szívbetegséggel élők esetén alacsonyabb, akár 90 százalék körüli értékeket mérhetnek. 90 százalék alatt már oxigén ellátottsági zavarról beszélünk.

A  Samsung Galaxy Watch 4 otthoni használatra javasolt, nem orvosi készülék, amellyel gyorsan ellenőrizhetjük vérünk oxigéntelítettségét. Amennyiben a normálistól eltérő értéket tapasztalunk, mely tünetekkel is társul, úgy mindenképp érdemes kezelő orvosunkat értesíteni.

Testtömeg összetétel

A testösszetétel analízis számba veszi a testet alkotó összetevőket, és alapvető információkat nyújt testi kondíciónkról. Az analízis eredménye a megfelelő fizikai aktivitás, diéták és alakformáló programok alapjául szolgálnak az életmód javítása érdekében. 

A Samsung új Galaxy Watch 4-je olyan funkcióval rendelkezik, amely képes kiszámítani a testzsírszázalékot és az izomtömeget. A testösszetételt a bioelektromos impedanciaanalízis (BIA) nevű technikával méri, amely gyenge elektromos áramot küld át a testen. Kiszámítja a testben lévő víz mennyiségét – a jel gyorsabban halad át a nagyobb százalékos víztartalmú szöveteken. Mivel a zsírnak alacsonyabb a víztartalma, mint az izomnak, a technika meg tudja becsülni, hogy mennyi zsír van jelen az ember testében.

samsung watch 4 testtömeg összetétel
samsung watch 4 alvás figyelés

Alvásminőség

Az alvás egy sokrétű és dinamikus jelenség, amely az egyének általános egészségi állapotát és jólétét jelzi. Számos tényező befolyásolja, így a viselkedési szokások, stressz és különböző betegségek. Az alvászavarok negatívan befolyásolják a szervezet működését.

A rossz alvásminőség kivizsgálása érdekében alaposan meg kell vizsgálni az olyan gyakori tüneteket, mint az alvás időtartama, a felébredések száma, a horkolás, a rémálmok, stb… Sokan szenvednek különböző alvászavarokban, melynek szerteágazó tünetei lehetnek. Mindezekben nagy segítséget nyújtanak az okosórák, hiszen a különböző beépített szenzorokkal egyszerre képesek monitorozni a különböző vitális funkciókat, melyek utána összevetve kiértékelhetőek. 

Fedezze fel a technológia adta lehetőséget és őrizze meg egészségét minél tovább, ismerje meg még részletesebben a Samsung Galaxy Watch 4 okosóra lenyűgöző, új funkcióit.