"
  • 1066 Budapest, Jókai utca 6. Corner Six irodaház
onkológia fehér ikon

Vastagbél onkológiai sebészet

Rosszindulatú vastag- és végbéldaganatok szűrése és kezelése

Onko-sebészeti / vastagbél sebészeti konzultáció

Mikor válasszam a szolgáltatást?

  • Ha Önnek vagy hozzátartozójának vastag- vagy végbél daganatot, polipot, divertikulózist vagy egyéb tápcsatornai daganatot (pl gyomor, vékonybél, féregnyúlvány) diagnosztizáltak.

Onko-sebészeti ill. vastagbél sebészeti konzultációink során olyan sebész specialistákkal találkozhat, akik a tápcsatorna -és főleg a vastagbél- daganatos betegségeinek műtéti kezelésére szakosodtak, továbbá a vastagbél egyes jóindulatú betegségeinek a műtéti kezelését is végzik.

A speciális sebészeti konzultáció során áttekintjük és részletesen értelmezzük az olyan releváns vizsgálati leleteket, mint a labor eredmények, a CT és MRI képanyaga, az endoszkópos és szövettani vizsgálatok eredményei.

A fizikális vizsgálaton kívül indokolt esetben fájdalmatlan végbéltükrözés (rektoszkópia) vagy hasi UH vizsgálat is történik. 

A konzultáció során komplex, személyre szabott terápiás terv kerül felállításra, továbbá a tervezett műtét részletesen ismertetésre kerül. 

Különös hangsúlyt fektetünk a nemzetközi irányelveknek megfelelő esetleges kezelési alternatívák áttekintésére, illetve a javasolt műtét előnyeit, hátrányait és kockázatait részletesen ismertetjük.

Amennyiben a feltételek adottak, úgy a műtét időpontját is kitűzzük.

A konzultáció során a célunk, hogy minden kérdésére megnyugtató választ kapjon, és megismerje betegségének természetét, a műtéti kezelés és a gyógyulás lehetőségeit.

Onkológiai konzultáció

Mikor válasszam a szolgáltatást?

  • Ha Önnek vagy hozzátartozójának az emésztő szerveket érintő daganatos betegsége, vagy annak gyanúja áll fenn.
  • Ha tápcsatornai daganattal operálták, és a további kezelés szükségességéről kíván konzultálni.
  • Ha tápcsatorna daganat miatt gyógyszeres kezelésben részesült vagy részesül, és erről kér második szakvéleményt.

Az onkológiai konzultáció során a tápcsatornai daganatok gyógyszeres -kemoterápiás- kezelésében nagy gyakorlattal és széleskörű ismeretekkel rendelkező klinikai onkológussal találkozhat.

A speciális onkológiai konzultáció során áttekintjük és részletesen értelmezzük az olyan releváns vizsgálati leleteket, mint a labor eredmények, a CT és MRI képanyaga, az endoszkópos és szövettani vizsgálatok eredményei, továbbá az esetlegesen korábban végzett műtét vagy gyógyszeres kezelés eredményei.

Általános belgyógyászati fizikális vizsgálat történik.

A konzultáció során komplex, személyre szabott terápiás terv kerül felállításra, továbbá a javasolt kemoterápiás kezelés részletesen ismertetésre kerül. 

Különös hangsúlyt fektetünk a nemzetközi irányelveknek megfelelő esetleges kezelési alternatívák áttekintésére, illetve a javasolt kezelés előnyeit, hátrányait és kockázatait részletesen ismertetjük.

Amennyiben a feltételek adottak, úgy a kezelés időpontját is kitűzzük.

Ha nem szükséges kezelés, de szoros onkológiai kontroll javasolt, úgy annak menetét részletesen megtervezzük.

A konzultáció során a célunk, hogy minden kérdésére megnyugtató választ kapjon, és megismerje betegségének természetét, a kemoterápiás kezelés és a gyógyulás lehetőségeit.

Onkopszichológiai konzultáció

Mikor válasszam a szolgáltatást?

  • Ha Önnek vagy hozzátartozójának az orvosi kezelés mellet lelki támogatásra, tanácsadásra van szüksége.

Forduljon hozzánk bizalommal

Foglalja le időpontját online, vagy vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal.

Dietetikai konzultáció

Mikor válasszam a szolgáltatást?

  • Ha Önnek vagy hozzátartozójának az étrendjét érintő tanácsadásra van szüksége.

A dietetikus többek között az ételek emberi szervezetre gyakorolt hatásával foglalkozik. Szakmai ismereteit a mindenkori legfrissebb tudományos álláspontokra alapozza, így munkája során mindig a legfrissebb nézőpontokat veszi figyelembe.  Kellő tájékozottsággal rendelkezik az egészséges táplálkozásról, valamint az egészségtelen táplálkozás következtében kialakuló megbetegedésekről. Terápiás dietetikusként számos megbetegedés dietoterápiáját ismeri, annak tudásanyagát a pácienseknek közérthető nyelven át tudja adni.

A dietetikai szakrendelésen a páciensek egyénre szabott táplálásterápiájának meghatározása történik a pácienssel közreműködve. A rendelés elején egy tápláltsági állapotfelmérés történik, mely során a páciens korábbi emésztőszervrendszert érintő, illetve anyagcsere betegségeiről szó esik. Ezen felül olyan kérdések megbeszélésre kerülnek, mint a jelenlegi testsúly, valamint annak változása, illetve a jelenleg fennálló panaszok. Ezt követően egy non-invazív testösszetétel-mérő eszköz segítségével meghatározásra kerülnek a páciens olyan adatai, mint például a testizom-, valamint a testzsír-százalék. Ezek, valamint a fennálló panaszok függvényében ezt követően történik meg a dietetikai tanácsadás. A tanácsadás végén a pácienst írásos anyaggal is ellátjuk a hatékonyabb közös munka érdekében.

Vastagbélszűrés

Mikor válasszam a szolgáltatást?

  • Ha Ön elmúlt 45 éves. Ha családjában előfordult vastagbélrák. Ha székelési panaszai vannak.

A vastagbélrák szűrés a daganatok megelőzésének leghatékonyabb módszere. Az amerikai szakmai irányelvek (American Cancer Society) alapján 45 éves korban javasolt megkezdeni a szűrést abban az esetben, ha semmilyen panasz korábban nem jelentkezett. A szűrés javasolt módszere a székletben található láthatatlan (okkult) vér illetve az M2 piruvát-kináz enzim jelenlétének immunológiai módszerrel történő kimutatása (iFOBT, FIT), mely kényelmesen elvégezhető akár otthon, akár az orvosi rendelőben. Amennyiben a teszt pozitív eredmény mutat, vastagbél tükrözést kell végezni. A teszt évente történő ismétlése javasolt. Rendelőnkben a legérzékenyebb M2-PK alapú tesztek állnak rendelkezésre, a szűrést a helyszínen elvégezzük és kiértékeljük.

Sztómaterápiás konzultáció

Mikor válasszam a szolgáltatást?

  • Ha Önnek vagy hozzátartozójának bélkivezetéssel (sztóma) járó műtétje volt, vagy ilyet terveznek.

A konzultáció során a sztómaterápiában speciálisan képzett szakápolókkal találkozhat, akik a bélkivezetés ápolásában, kezelésében nagy tapasztalattal rendelkeznek, az országos szakmai szervezetek vezető tisztségviselői és aktív tagjai.

A konzultáció során részletesen felvilágosítják a bélkivezetéssel kapcsolatos mindennapi teendőkről, a zavartalan életvitelt biztosító praktikákról és az esetleges problémák megelőzési lehetőségeiről.

A szakápolóval közösen kiválasztják az Önnek megfelelő sztómazsákot és egyéb segédeszközöket, azok szakszerű és kényelmes használatához részletes oktatásban részesülnek.

Egyeztetik a telefonos illetve személyes kontrollvizsgálatok menetét, szükség esetén a szakápoló konzultál vastagbél-sebész specialistáinkkal. 

Orvosaink az onkológián

#f7f8fa