"
 • 1066 Budapest, Jókai utca 6. Corner Six irodaház

Urológia

Mivel foglalkozik

az Urológia?

A vesék a máj mellett a szervezet legfontosabb méregtelenítő funkciót ellátó szervei. Fontosságukat jól mutatja, hogy a ,,biztonság kedvéért” rendszerint minden ember kettővel születik, sőt, ha az egyik leállna, a másik teljes mértékben képes ellátni mindkét vese feladatát. Ezek a szervek rendkívül összetettek, nemcsak a méregtelenítésben, hanem a vér folyadék- és ásványianyag-tartalmának, valamint kémhatásának, sőt nyomásának szabályozásában is elengedhetetlenek. Az urológia feladata, hogy a vesék és a vizeletet elvezető és tároló szervek (húgyvezetékek, húgyhólyag, húgycső) megbetegedéseit gyógyítsa.

Judit Subják
Judit Subják
2022-06-12
Nagyon korrekt, figyemes ellátásban volt részünk. Ilyen gyors megoldásra nem is mertem volna számítani. Csak ajánlani tudom, őszintén, szerintem életet mentettek. És mindent intéztek, csak a kórházba kellett bemennünk. Nagyon odafigyelő, kedves dolgozók. Csak ajánlani tudom. Ha probléma lesz/remélem nem lesz/,a legőszíntébb szívvel mondhatom, szerintem csakis hozzájuk fordulnék. . Mindenkinek a legjobbakat!
Kotb Mohamed
Kotb Mohamed
2022-02-04
Good place, respected staff and so helpful doctors
Hajnalka K
Hajnalka K
2021-09-13
Kiváló ellátásban részesült a gyermekem🙂 köszönöm szépen
Attila Peszeki
Attila Peszeki
2021-07-27
Csak ajánlani tudom mindenkinek. Kedves recepciós, profi doktor. Aranyeret kezeltek. Már hamarabb kellet volna jönnöm.😎. Köszönöm.
urológia

Milyen panaszok esetén érdemes felkeresni az urológiát?

 • égető, csípő vizelés esetén
 • gyakori vizelés esetén
 • akadozó vizeletürítés esetén
 • vizelettartási nehézség esetén
 • nemi betegség gyanúja esetén
 • vesegörcs, vesetáji panasz esetén
 • merevedési zavar vagy egyéb szexuális zavar esetén
urológia magánrendelés

Hogyan zajlik az urológiai vizsgálat?

Szakorvosunk részletesen kikérdezi Önt korábbi ismert betegségeiről, gyógyszereiről, műtétjeiről. Ezután aktuális panaszairól érdeklődik, azok kezdetéről, jellegéről, intenzitásáról. Majd a problémás terület fizikális vizsgálata következik (herék vizsgálata, prosztata megtapintása végbélen keresztül), ez enyhe kellemetlenséggel járhat. Szükség esetén a különböző szervek ultrahangos vizsgálata is szakorvosi vizsgálat részét képzi. Vizeletürítési zavarok esetén egy mérőműszerhez csatlakoztatott edénybe ürítik a páciens a vizeletét. Így egy vizelési görbe rajzolódik ki, amely segíti a pontos diagnózis felállítását. Szükség lehet vér- (pl. PSA), illetve vizeletvizsgálatra is. A vizsgálatok után szakorvosunk javaslatot tesz a gyógyszeres kezelésre vagy egyéb beavatkozásra.

További tudnivalók

A vese közvetlenül összeköttetésben áll a külvilággal, ezért az alsó húgyutakba és onnan visszafelé, feljebb viszonylag könnyen juthat kórokozó, különösen társuló betegség (pl. cukorbetegség) esetén. A húgyutak és a nemi szervek szoros anatómiai összefüggése miatt az urológia és a nő- valamint férfigyógyászat sokszor együttműködik. A leggyakrabban kezelt urológiai betegségek a vesekő és a húgyúti gyulladások, nők esetében gyakoribbak a vizelettartási panaszok, míg a férfiaknál (mivel a húgycső áthalad a prosztatán) a prosztatamegnagyobbodás okozta vizeletürítési nehézségek.

Férfiaknál az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés a prosztatarák, amelynek időben történő felismerése kiemelten fontos az eredményes kezelés céljából. 45 éves kor felett évente szűrővizsgálat javasolt még tünetmentes esetben is.

urológia magánrendelés

Áraink az urológián

Szakorvosi vizsgálat 28 500 Ft
Kontroll vizsgálat / leletkonzultáció 22 500 Ft
Gondozás 24 000 Ft
Krónikus hólyaggyulladás kezelése 42 000 Ft
Prostatarák szűrés (fizikális vizsgálat, ultrahang vizsgálat, PSA laborvizsgálat) 32 000 Ft
Katéter behelyezés / csere szakorvosi konzultációval 27 000 Ft
HPV szűrés szakorvosi vizsgálattal 46 500 Ft
Szakorvosi vizsgálatot követően végzett beavatkozások
Circumcisio (előbőr eltávolítás, körülmetélés) 120 000 Ft
Frenulotomia (fitymafék bemetszés) 60 000 Ft
Condyloma eltávolítás (1-5 db) 62 000 Ft
Condyloma eltávolítás (6-10 db) 72 000 Ft
Condyloma eltávolítás (10 db felett) 82 000 Ft
Varratszedés 12 000 Ft

Foglaljon időpontot online

geomedical váró
MIÉRT VÁLASSZON MINKET?
 • komplex, betegközpontú ellátás
 • központi elhelyezkedés, könnyű megközelítés
 • magasszintű szakmai tudás
 • modern orvosi eszközpark
 • rövid előjegyzési idő
 • komplex szűrővizsgálatok
 • versenyképes árak, folyamatos kedvezmények, hűségprogram