"
 • 1066 Budapest, Jókai utca 6. Corner Six irodaház

Urológia

Mivel foglalkozik

az Urológia?

A vesék a máj mellett a szervezet legfontosabb méregtelenítő funkciót ellátó szervei. Fontosságukat jól mutatja, hogy a ,,biztonság kedvéért” rendszerint minden ember kettővel születik, sőt, ha az egyik leállna, a másik teljes mértékben képes ellátni mindkét vese feladatát. Ezek a szervek rendkívül összetettek, nemcsak a méregtelenítésben, hanem a vér folyadék- és ásványianyag-tartalmának, valamint kémhatásának, sőt nyomásának szabályozásában is elengedhetetlenek. Az urológia feladata, hogy a vesék és a vizeletet elvezető és tároló szervek (húgyvezetékek, húgyhólyag, húgycső) megbetegedéseit gyógyítsa.

Tamás Glocz
Tamás Glocz
2023-02-28
Az online időpont foglalás nagyon egyszerű és hamar kaptam időpontot. Nagyon kedves, udvarias fogadtatás. A doktornő, Dr. Csapó Judit nagyon kedves, alapos, precíz, bátran ajánlom!
Csordás Szilárd
Csordás Szilárd
2023-02-22
A Mucsi Orsolya doktornőnél voltam aki nagyon megértő és rendes velem. Sajnos dadogok amit sokan nehezen tudnak elviselni és ehhez csak türelem kell semmi több. A recepciónál is nagyon aranyosak.
Fruzsina Varga
Fruzsina Varga
2023-02-21
Nagyon kellemes környezet.A vizsgálataim során kedves volt mindenki.
P K
P K
2023-02-16
Modern center, nice ladies at the reception. Proctologist Marjai Tamás is a great specialist, describes everything in details, calm, speaks good English. Recommend this place and this doctor!
Csilla Korpas
Csilla Korpas
2023-02-11
Csak a professzionalizmust tudom kiemelni. Az online időpontfoglalás nagyon egyszerű, ami külön öröm, hogy nagyon gyorsan lehetett időponthoz jutni. A recepciós hölgyek nagyon kedvesek és segítőkészek voltak, a miliő nagyon nyugalmat árasztó. Dr. Krakomperger László szakorvos végezte az ultrahang vizsgálatot rendkívül alaposan és fókuszáltan; minden feltett kérdésre nagyon pontos és érthető választ adott. Külön szót érdemel Baranyai Zsuzsanna dietetikus, aki elképesztő felkészültséggel, szaktudással és kedvességgel segített a feltárt probléma értelmezésében, majd az optimális étrend (megfelelő alapanyagok) kialakításában. Ennyire empatikus szakmai hozzáállással ritkán találkozik az ember. Csak ajánlani tudom mind a helyet, mind pedig a szakembereket.
urológia

Milyen panaszok esetén érdemes felkeresni az urológiát?

 • égető, csípő vizelés esetén
 • gyakori vizelés esetén
 • akadozó vizeletürítés esetén
 • vizelettartási nehézség esetén
 • nemi betegség gyanúja esetén
 • vesegörcs, vesetáji panasz esetén
 • merevedési zavar vagy egyéb szexuális zavar esetén
urológia magánrendelés

Hogyan zajlik az urológiai vizsgálat?

Szakorvosunk részletesen kikérdezi Önt korábbi ismert betegségeiről, gyógyszereiről, műtétjeiről. Ezután aktuális panaszairól érdeklődik, azok kezdetéről, jellegéről, intenzitásáról. Majd a problémás terület fizikális vizsgálata következik (herék vizsgálata, prosztata megtapintása végbélen keresztül), ez enyhe kellemetlenséggel járhat. Szükség esetén a különböző szervek ultrahangos vizsgálata is szakorvosi vizsgálat részét képzi. Vizeletürítési zavarok esetén egy mérőműszerhez csatlakoztatott edénybe ürítik a páciens a vizeletét. Így egy vizelési görbe rajzolódik ki, amely segíti a pontos diagnózis felállítását. Szükség lehet vér- (pl. PSA), illetve vizeletvizsgálatra is. A vizsgálatok után szakorvosunk javaslatot tesz a gyógyszeres kezelésre vagy egyéb beavatkozásra.

További tudnivalók

A vese közvetlenül összeköttetésben áll a külvilággal, ezért az alsó húgyutakba és onnan visszafelé, feljebb viszonylag könnyen juthat kórokozó, különösen társuló betegség (pl. cukorbetegség) esetén. A húgyutak és a nemi szervek szoros anatómiai összefüggése miatt az urológia és a nő- valamint férfigyógyászat sokszor együttműködik. A leggyakrabban kezelt urológiai betegségek a vesekő és a húgyúti gyulladások, nők esetében gyakoribbak a vizelettartási panaszok, míg a férfiaknál (mivel a húgycső áthalad a prosztatán) a prosztatamegnagyobbodás okozta vizeletürítési nehézségek.

Férfiaknál az egyik leggyakoribb daganatos megbetegedés a prosztatarák, amelynek időben történő felismerése kiemelten fontos az eredményes kezelés céljából. 45 éves kor felett évente szűrővizsgálat javasolt még tünetmentes esetben is.

urológia magánrendelés

Áraink az urológián

Szakorvosi vizsgálat 33 500 Ft
Kontroll vizsgálat / leletkonzultáció 26 500 Ft
Gondozás 28 500 Ft
Krónikus hólyaggyulladás kezelése 44 000 Ft
Prostatarák szűrés (fizikális vizsgálat, ultrahang vizsgálat, PSA laborvizsgálat) 36 500 Ft
Katéter behelyezés / csere szakorvosi konzultációval 29 800 Ft
HPV szűrés szakorvosi vizsgálattal 48 900 Ft
Szakorvosi vizsgálatot követően végzett beavatkozások
Circumcisio (előbőr eltávolítás, körülmetélés) 187 000 Ft
Frenulotomia (fitymafék bemetszés) 97 000 Ft
Condyloma eltávolítás (1-5 db) 64 000 Ft
Condyloma eltávolítás (6-10 db) 74 000 Ft
Condyloma eltávolítás (10 db felett) 84 000 Ft
Varratszedés 14 000 Ft

Foglaljon időpontot online

geomedical váró
MIÉRT VÁLASSZON MINKET?
 • komplex, betegközpontú ellátás
 • központi elhelyezkedés, könnyű megközelítés
 • magasszintű szakmai tudás
 • modern orvosi eszközpark
 • rövid előjegyzési idő
 • komplex szűrővizsgálatok
 • versenyképes árak, folyamatos kedvezmények, hűségprogram