fbpx
 • 1066 Budapest, Jókai utca 6. Corner Six irodaház

Sebészet

MIVEL FOGLALKOZIK

A SEBÉSZET?

A sebészet mint módszer számos különböző szakorvosi ág közös pontja, alapja. Míg a belgyógyászat tárgyköre elsősorban a gyógyszeres és a kevésbé radikális beavatkozásokat foglalja magában, a sebészet inkább műtéti, drasztikusabb, de általában azonnali megoldást jelentő módszerekkel él. A járóbeteg-ellátásban sebészeten kezelt betegségek közül a különböző bőrelváltozások a leggyakoribbak, főleg az anyajegyek és szemölcsök, amelyek kozmetikai problémán túl akár daganatos megbetegedés megelőző állapotára is utalhatnak.

Korábbi műtét bemetszési vonalában a bőr olykor megvastagszik, a megnyerőbb esztétikai eredmény eléréséhez a fölösleges heget ki lehet metszeni. A sebészeti rendeléseken gyakran előforduló állapot a benőtt lábujjköröm. A betegség kis területre korlátozottsága ellenére erős fájdalmat és súlyos szövődményeket okozhat, ezért ebben az esetben feltétlenül keresse fel Intézményünket. A bőr és a mélyebb szövetek gyulladásos megbetegedései is sokszor sebészi ellátást igényelnek. Ilyen például a különböző tályogok feltárása, azokat ugyanis a bennük felgyülemlett genny lebocsátásával és az üreg kiöblítésével lehet a leghatékonyabban ellátni. Műtéti seb ellenőrzése, átkötése, varratszedés, valamint kisebb sebek összevarrása Intézményünkben szintén elvégezhető.

Emellett lágyéksérv, epekő, tágult visszerek vagy aranyeresség miatt szintén érdemes sebészeti konzultáció a megfelelő terápia kiválasztása céljából.

MILYEN PANASZOK ESETÉN ÉRDEMES FELKERESNIE A SEBÉSZETET?

 • anyajegyeltávolítás céljából
 • szemölcseltávolítás céljából
 • hegkimetszés céljából
 • egyéb zavaró bőrelváltozás eltávolítása céljából
 • benőtt lábujjköröm esetén
 • gyulladt bőrterület ellátása céljából
 • varratszedés céljából
 • hasi panaszok esetén
 • ultrahang vizsgálat során észlelt epekövesség esetén
 • aranyér gyanúja illetve kezelése céljából
sebészeti szakrendelés

HOGYAN ZAJLIK EGY SEBÉSZETI VIZSGÁLAT?

Szakorvosunk kikérdezi Önt korábbi műtétjeiről, szedett gyógyszereiről, ismert betegségeiről, majd panaszairól. Az anyajegyek, szemölcsök és egyéb nemkívánatos bőrelváltozások kimetszése helyi érzéstelenítésben történik, ezután a bőrfelületet a seb méretétől függően egy vagy néhány öltéssel egyesítik. Az érzéstelenítő beadása járhat egy kissé kellemetlen, feszítő érzéssel, ezután a beavatkozás teljesen fájdalommentes. Ezek az eljárások jellemzően néhány percig tartanak. Benőtt lábujjköröm esetén a benőtt körömrészlet kimetszése szükséges, ehhez szintén helyi érzéstelenítőt adunk. A gyulladt lábujj érzéstelenítése a szokásosnál nagyobb kellemetlenséget okozhat, de az injekció beadása után a beavatkozás kevéssé fájdalmas. A varratok kiszedéséhez érzéstelenítésre szükség nincs, az ellátás csak néhány percet vesz igénybe és nem fájdalmas.

VASTAGBÉL ONKOLÓGIAI-SEBÉSZET

A vastagbél onko-sebészet a rosszindulatú vastag- és végbéldaganatokra specializálódott szakterület.

A vastag- és végbélrák Magyarországon a második leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganat, a világon nálunk a legmagasabb az előfordulása, és évente 140.000 honfitársunk haláláért felelős.

A daganat előfordulása 50 éves kor felett a legyakoribb, de az egész világon emelkedik az előfordulása az 50 év alatti generációkban is, melynek oka még ismeretlen.

Korai stádiumban a vastagbélrákok 95%-a megfelelő onko-sebészeti műtéttel gyógyítható, ezért kiemelt fontosságú a szűrés és a daganatok időben történő észlelése. Előrehaladottabb esetekben komplex terápiára lehet szükség, melynek része lehet a műtét mellett sugár- illetve kemoterápiás kezelés, de így is nagyon jó eredményeket tudunk elérni.

A szűrés legjobb és legmegbízhatóbb módszere a vastagbéltükrözés, mely különösebb kellemetlenség nélkül, akár altatásban is elvégezhető. Alternatívát jelenthet a széklet vérvizsgálat, mely egyszerű és olcsó, de kevésbé megbízható.

Amennyiben vastagbélrák igazolódik, CT, MRI vagy PET-CT vizsgálatot végzünk, így határozzuk meg a daganat stádiumát, és így tervezzük meg az ideális kezelési stratégiát. Fontos, hogy a műtétet az onkológiai irányelvekben képzett, a vastagbél-műtétekre szakosodott specialista végezze, mivel a műtét onkológiai minősége bizonyítottan befolyásolja a gyógyulás esélyeit.  A műtétek nagy része laparoszkópos úton elvégezhető, ennek során nagyobb vágás nélkül, kamerával és kis lukakon keresztül távolítjuk el a daganatos bélszakaszt.

onko sebészet

Foglaljon időpontot

Áraink a sebészeten

Szakorvosi vizsgálat 24 000 Ft
Kontroll vizsgálat 15 000 Ft
Anyajegy sebészi eltávolítása szakorvosi vizsgálattal (egy régió, együlésben 2 db-ig) 30 000 Ft
Anyajegy sebészi eltávolítása szakorvosi vizsgálattal (több régió, együlésben 3 db-ig) 40 000 Ft
Minden további anyajegy sebészeti eltávolítása (darabonként) 12 000 Ft
Benőtt köröm ellátása, ékrezekció szakorvosi vizsgálattal 30 000 Ft
Bőrvarrat, sutura szakorvosi vizsgálattal 30 000 Ft
Heg sebészi eltávolítása szakorvosi vizsgálattal (egy régió) 30 000 Ft
Heg sebészi eltávolítása szakorvosi vizsgálattal (több régió) 40 000 Ft
Lipoma, atheroma sebészi eltávolítása szakorvosi vizsgálattal (egy régió) 30 000 Ft
Lipoma, atheroma sebészi eltávolítása szakorvosi vizsgálattal (több régió) 40 000 Ft
Tályog, furunculus feltárás szakorvosi vizsgálattal 42 000 Ft
Szemölcs sebészi eltávolítása szakorvosi vizsgálattal (egy régió) 30 000 Ft
Szemölcs sebészi eltávolítása szakorvosi vizsgálattal (több régió) 40 000 Ft
Varratszedés, sebkezelés 10 000 Ft
Szövettani mintaelemzése (kiküldött mintánként) 10 000 Ft
MIÉRT VÁLASSZON MINKET?
 • komplex, betegközpontú ellátás
 • központi elhelyezkedés, könnyű megközelítés
 • magasszintű szakmai tudás
 • modern orvosi eszközpark
 • rövid előjegyzési idő
 • komplex szűrővizsgálatok
 • versenyképes árak, folyamatos kedvezmények, hűségprogram